måndag 17 augusti 2009

Kvällsbesök av "mormor"






Ikväll kom den blivande mormodern förbi och blev introducerad till bloggen, nu är det snart dax att investera i en dator själv mamma!! Mamma behövde en paus i arbetet med sitt målande, det är konstutställning i Uppsala på galleri Svensk Konsthandel den 12 september! Jag föreslog att börja rolla motiven istället, men det föll inte i god jord :-). Skämt åsido mamma målar jättefina tavlor! Jag är så stolt över henne!
English summary
My mother came by to visit, she needed a break. In September she is going to have an exhibition in Uppsala.

4 barnbesked hos BV / 4 LOA at our agancy BV


Exempel på hur ett LOA ser ut!


Vi går verkligen och hoppas på barnbesked. Vi har väntat 67 dagar och medlet ligger på 74 dagar, så nu kan det nog ringa när som helst!

I dag när jag kom hem så studsade Calle omkring i köket och sa någonting om fyra barnbesked = (LOS - Letter Of Seeking eller som det för det mesta kallas LOA - Letter Of Acceptens) från Barnens Vänner. Hmmm jag trodde först att vi var en av dessa, så jag tog kanske inte nyheten lika positivt som honom när jag fattade att vi inte var inkluderade. Han hade sett infon på deras webb
http://www.bvadopt.se/scripts/aktuellt.asp?ids=274&title=Barnbeskedpt.se/scripts/aktuellt.asp?ids=274&title=Barnbesked. Barnens Vänner har just nu ca 40 familjer som väntar på barnbesked från både Kina, Taiwan och Kenya.

När man får LOA så skickas alltid pappren med värdetransport och familjen underrättas alltid via telefon innan pappren skickas till familjen. När pappren kommit fram så ska man (som vanligt akut helt utan möjlighet till planering) kontakta familjerätten som ska skriva ett samtycke och adoptivföräldrarna skriver under LOA. Vi har skickat alla Teos papper utom LOA till familjerätten, så de "borde" gå fort. Allt skickas sedan tillbaka till Barnens Vänner som skickar vidare till Kina.
Vid LOA planerar man tillsammans med Barnens Vänner in avresedatum. Men om det vore så enkelt....man kommer inte in i Kina utan visum + ytterligare ett dokument som kallas TA - Travel Approval. Utan det så kommer man inte in i landet...alla vet ju också att de byggt en lång mur för att adoptivföräldrar på gränsen till sammanbrott inte ska kunna ta sig in ;-)... eller hur var det??
English summary
Today our agency showed a new topic on their web, "4 new LOA at the 17 August". For a moment I thought we were one of them when Calle told me the news…disappointed…but glad for the families of course!!! We are with a small agancy ~40 families waiting from China, Taiwan and Kenya.

We been waiting 67 days for LOA today and the average is 74 days, so the phone can ring any moment now! Please ring…now…we try again…3..2..1…no didn’t work!