lördag 15 augusti 2009

Shopping!

Idag var vi och shoppade på Babyproffsen i Barkarby. De är riktigt bra att ha att göra med! De till och med bar ut bilbarnstolar till bilen och testade hur de olika modellerna skulle få plats! Det är service! Alla saker vi beställt kan vi hämta precis innan vi åker till Kina.

Vi har beställt en Stokkestol i vitt, som har justering av sits och fotstöd i höjd och djup, som anpassas till barnet när det växer. Den verkar jättebra, förutom att alla säger att man slår i tårna på alla dessa "växa stolar" om man inte ser sig för!
http://www.stokke-highchair.com/sv-se/tripp-trapp-highchair.aspx


Vi beställde en rödsvart Britax multitech bilbarnstol.
På Britax webb finns att läsa:
"Multifunktionell kombistol med många egenskaper, bland annat Britax/Römers otroligt populära huvudskydd för största säkerhet och komfort. Blir efter den bakåtvända bilbarn-stolen en utmärkt framåtvänd. Multitech är kombistolen med riktigt lång användningstid. För barn 6 mån.–7 år, 9-25kg."

Den kändes väldigt bra och smidig. Vi beställde samtidigt sparkskydd och sätesskydd så leriga skor inte ställer till för mycket i den nyinköpta kombin.
http://www.britax.se/multitech08.htm





Vi beställde också en Brio Go och en brun åkpåse, så nu får Teo snusa utomhus när det är "sova middags dax".
Brio skriver så här på sin webb:
BRIO Go är lättviktig (chassiet väger bara 6 kg, 8 kg med hjul och 11 kg med sittdel). fälls ihop med ett knapptryck (på två sidor samtidigt), sedan sköter resten sig nästan självt - smidigt och flexibelt. När vagnen fälls upp, drar man uppåt i handtaget och vagnen är klar att användas. Sittdelen kan vara påmonterad både fram- och bakåtvänd när vagnen fälls.

En film om hur den funkar och hur den ser ut i hopfällt läge, den är såååååååååå smidig att köra och blir minimal när den är ihopfälld!
http://www.youtube.com/watch?v=i7MfpjKf5QM



English summary:
Today we ordered a chair from Stokke, a Brio Go stroller and a childrens car seat. We can pick it up right before we are leaving for China.

Teos rum / Teo's room

Nu har vi renoverat Teos rum färdigt, så nu behöver vi bara fylla på med lite leksaker efterhand. Vi har bestämt oss att inte
ha så mycket grejer utan fylla på vart efter hans intressen visar sig. Det som vi vet att vi ska köpa innan vi åker till Kina är mer "lära sig ord och siffror" böcker. Men det finns mest sådana för "bondgården", "djur" inte så mycket "i hemmet" som faktiskt är det som behövs. Men det kan ju bli intressant att ha en son som svarar ko, gris, katt om man frågar något :-)

Rummet blev jättefint, vi slet som "djur"...Teo får väl tala om vilket som passar bäst i sammanhanget om vi inte hittar bättre böcker. Jag lägger in några bilder så ni får se.

English summary
Teo's room is finished I post some pictures so you can see the result!


Inte så långt till vår säng om det är otäckt att sova själv!


Bilen blev en 2 års present till Teo från mamma!


Böckerna blev jättefina! Tack Lisa & Petter, Jessica & Anders och farmor Ulla


Mormor Helenas tavla hänger innanför dörren. Kanonfin mamma!


Sängen står bäddad och klar med "Dingls kanin" väntande att få bli skickad till Teo i Kina.