söndag 16 augusti 2009

Teos kläder / Clothes for Teo


Pyamasar med grodor istorlek 86 och 92.


Body's i storlek 86 och 92.


Jeans och skjorta i storlek 98.


Tröjor och linne i storlek 92 och 98.


Piratbyxor och T-shirt valda av Calle på Debenhams på Cypern. Calle blev verkligen kär i dessa!


Tröjor storlek 92 och 98.


Storlek 92 på dessa.


Tjocka tröjor i storlek 98 + overaller som vi fått av min gulliga syrra! Tack Fia!


Vi har även inhandlat underkläder, babywatch och en örontermometer.


När det är dax att laga mat, äta mat och rita så kommer nog dessa väl till hands! En annan sak som inte finns med på bild är en potta! Vi vet inte om han är blöjfri eller inte?!

Det är så himla svårt att förbereda sig för Kina resan på klädfronten till Teo! Vi vet att han i mitten av juni var 84 cm lång, vägde 11,5 och hade skostorlek 23. I december var han 73 cm lång och vägde 8,5 kg...han har verkligen dragit iväg ordentligt! Vi måste ha med oss kläder till honom i Kina eftersom hans enda ägodelar kommer att vara det vi skickar ner innan vi åker + de kläder han har på sig den dagen han lämnas över till oss.
Vi har satsat på ett gäng tröjor i storlek 92 och 98 + ett fåtal i storlek 86. De som är för små skickar vi med tillbaka till barnhemmet. Vi kommer inte ta med oss allt, men ganska mycket.

Jag har hört om familjer som åker med tomma resväskor..."det står ju made in China i nästan alla kläder så vad är problemet, shoppa i Kina?!". Då kan jag berätta att de kinesiska barnkläderna som finns att köpa i Kina har många för det första "stjärtlapp" (hmmm behöver nog inte förklaras vad den är till för) och kläderna är så tjocka och vadderade så ett Svenskt barn skulle koka.

När man åker till Kina så ska man som adoptivförälder vara mycket medveten om att det finns...håll i er nu....frivilliga "kläd-poliser", dessa personer granskar och rapporterar om adoptivföräldrarna är slarviga och inte klär sina barn ordentligt varmt! Det är alltså ingen idé att frångå "nära kokpunkt kläder" när man forfarande är i Kina. Detta tips har vi också fått från flera håll!
Därför måste vi om vi inte vill köpa de vadderade stjärtlappskläderna ta med lager på lager kläder som ser fluffiga och varma ut.
Första gången vi såg kort från Teos barnhem trodde vi att det var så fattiga att de inte hade råd med värme, därav de michelin-liknande småttingarna...vi hade alltså fel! Korten var tagna när det var sommar...
English summary:
We bought a lot of different sizes of clothes to Teo, it's hard to know what size he will have on Gotcha day! We want to buy the clothes in Sweden because we have heard to many storys of the special super hot chinese childclothes. We also know that it's important to have the right clothing so you don't get reported by the "clothing- police".

1 kommentar:

Anonym sa...

I love your blog. Teo's room is very nice. Thanks for sharing. Heather, mom to Claire Qin Fan in Guilford, CT USA (Hope Haven, adopted March 2003)