lördag 2 april 2011

Ett regnigt Koh Panghan

Nu var det ett tag sedan vi lämnade Koh Tao och det förra inlägget gjordes. Vi har inte haft el (sporadiskt) eller internet på över en vecka eftersom det har regnat mer än jag någonsin kunnat föreställa mig! På två dygn kom det 700mm när det var som värst! Fatta!!! 70 cm regn!!! Vi har iallafall haft en makalös tur eftersom vi bott på läsidan av ön och inte drabbats mer än vi gjort. Vi har träffat människor som kommit hit de senaste dagarna som kan berätta om förödelsen på Koh Samui och Koh Tao. Vi har verkligen prickat in rätt ställe att vara på under denna regnkatastrof!!! Vi har mest myst i restaurangen och på rummet, tack och lov att vi inte snålade och tog en liten bungalow! Alla har varit uppgivna, men jag, Calle och Teo har verkligen bara myst i regnet. Visst kan man bli rastlös när man inte kan ta sig någonstans, man jag har njutit i fulla drag med att bara umgås med familjen, spela spel och leka!


Ett kort i taxin på väg till Salad Hut. Stället där "Teo blev till Vi måste alltid ta ett kort när vi kommer förbi det ställe där vi stod när vi fattade vårt beslut om att adoptera! Nedan bilder på vår bungalow!



Så här såg det ut när vi kom till Salad hut, men samma dag som familjen Turner åkte (vilket måste vart i sista sekunden bokstavligen), så började målnen dra ihop sig och vi förstod att det skulle bli ett stort oväder.



Vi fattade dock inte hur stort! Kolla den lilla floden som flyter ner från bergen innan och under ovädret så förstår ni!



Vi trodde detta var illa, men kolla in vad som hände sen!


8 meter höga vågor som slog upp på altanen! Fy vad det var läskigt! Det var inte lätt att sova av oljud och oro!



Vi blev bjudna på Monsunparty av våra trevliga grannar!



Seven eleven hade försätt sig med barrikader mot floderna uppifrån djungeln!


På en av restaurangerna fanns en massa leksaker och Teo fastnade för denna till pappas glädje!


Nya badmodet!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, oj, oj, oj OJJJ, va med regn & vatten! Fy så läskigt med så höga vågor och så mkt regn på så pass kort tid! Tur att ni bor på rätt sida och att er bungalow står kvar!
Vi har hört här hemma vilken oväder det varit, inte riktigt vad man önskar sig när man reser till ljuvliga Thailand...
Men man får göra det bästa av det hela, vädret kan man ju ändå inte styra över/ändra på, så spela spel, mysa & umgås är ju helt klart hur bra som helst!
Kramar från Anderssons i ett grått men ganska varmt Sthlm 4-5 grader.

quilt'n-mama sa...

Looks like your time in Thailand was amazing!
Blessings,
Gayly
quilt-n-mama.blogspot.com